Blog

Een halve marathon voor MalaWeCare! Cees en Tjitske, bedankt!

Wat een ontzettend goede prestatie hebben ze neergezet. Cees Weeland en Tjitske Zaat hebben vandaag de halve marathon van Egmond getrotseerd, in weer en wind. En wind stond er! 21 kilometer door zand, heuvel op, heuvel af, met windkracht acht. En ze zijn geslaagd! Ze hadden dan ook een (goed) doel voor ogen: van te voren hebben ze vrienden, familie en collega’s gevraagd een donatie te doen voor, je raadt het al, stichting MalaWeCare. Heel fijn natuurlijk, en als je dan hoort wat de opbrengst van hun actie is geweest, sla je steil achterover: precies 1000 euro! Met dit enorme bedrag kunnen de komende tijd weer heel wat patiënten bij het St. Lukes van goede zorg worden voorzien.

Cees en Tjitske, ontzettend bedankt dat jullie aan het St. Lukes gedacht hebben. En natuurlijk dank aan al jullie vrienden, familie en collega’s die hebben gedoneerd. jullie kunnen ontzettend trots zijn op deze prestatie!

ceesttjits

And… We’re off!

Het is zover! Ons tot dusver grootste project is de bouwfase ingegaan. Vlak nadat we de eerste betaling aan de aannemer hebben gedaan, zijn de eerste stenen gearriveerd, en wordt de fundering van de shelter gelegd. De eerste foto is binnen, hier alvast een eerste inkijk van de werkzaamheden. Binnenkort zullen er meer volgen!

IMG-20180716-WA0001

Het Shelterproject: hoe gaat het in zijn werk?

Hallo allemaal! Hierbij even een bericht over de voortgang van ons project waarin we een shelter gaan realiseren voor naast het ziekenhuis: Er is de afgelopen maanden ongelooflijk veel geld opgehaald tijdens verschillende acties, geld dat allemaal goed gebruikt kan worden in dit project. Het ziekenhuis heeft inmiddels een zogenaamde ‘tender’ geschreven, dat is een omschrijving van hoe de shelter er uit moet komen te zien, waar deze minimaal aan moet voldoen en wat de prijs ongeveer mag zijn. Vervolgens is deze tender kortgeleden uitgezet naar een groep aannemers, of contractors, die hierop nu een offerte maken. Zij werken een ontwerp uit, een planning, en ze geven een prijskaartje mee. Een commissie binnen het ziekenhuis beoordeelt deze offertes op verschillende punten, zoals betrouwbaarheid, expertise, prijs, materiaalgebruik, doorlooptijd, etc. Ook Wouter zit in deze commissie, hij kan ons dus goed op de hoogte houden. Dit is een proces wat een tijdje duurt, alvorens de uiteindelijke contractor wordt uitgekozen. De winnaar mag met het project aan de slag!

Momenteel worden deze offertes dus gemaakt. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen, maar het wordt natuurlijk pas echt interessant als er gebouwd gaat worden! Als jullie in de tussentijd vragen hebben, dan weten jullie ons te vinden!

Avond over Afrika

Zin Inn: Een avond over Afrika, door Wouter, Leo en Joland.

Op dinsdag 31 oktober was het Afrika troef in de Bindingzaal van de doopsgezinde gemeente in Aalsmeer. Een programma vol zingeving, georganiseerd door de Zin-Inn van de kerk. De gehele avond vertelden drie sprekers, niet geheel toevallig alledrie uit hetzelfde gezin, over hun ervaringen in, het van tegenstellingen doorspekte, continent Afrika. Schrijnende verhalen over armoede in Zimbabwe en Malawi wisselden zich af met hoopvolle verhalen over economische groei en geëmancipeerde vrouwen in Botswana en Oeganda. Toen Wouter als tropenarts zijn verhaal deed over het gemiddelde aantal geboortes per vrouw, de razernij die Aids heet, en de hoeveelheid dokters per inwoner van Malawi, moest menigeen wel even slikken. Of dit was van oprechte verbazing, of verdriet over zo’n uitzichtloze situatie, of van allebei, wie zal het zeggen. Dat Wouter zélf in ieder geval ontzettend optimistisch is over zijn ervaringen, over het goede dat hij daar voor de mensen kan betekenen, terwijl hij geen illusies heeft dat hij een aardverschuiving in de zorg teweegbrengt, staat buiten kijf. Dat hij wel e.e.a. verschoven heeft in de hoofden van ons achterblijvers, mag wel degelijk gezegd worden, als we de reacties achteraf mogen geloven. Maar niets was zo shocking als de opbrengst van de collecte die aan het eind van de avond werd gehouden: met een klapperende hoeveelheid van ruim 950 euro die volledig ten goede komt aan het realiseren van een shelter voor naasten van patiënten van het St. Lukes, hebben we een recordbedrag op één avond binnengehaald. Iedereen die aanwezig was, ontzettend bedankt, namens Leo, Joland, Wouter, en natuurlijk namens Stichting MalaweCare. We staan er nog van te beven.

En toen was er licht!

Hallo allemaal! Het is eindelijk zover. Na enige tijd van overleg, opvragen van verschillende offertes, rond krijgen van de financiering en het uiteindelijk doen van de betaling is een lokaal Malawiaans bedrijf deze week bezig geweest met het installeren van zonnepanelen, een zonneboiler en batterijen in de artsenwoning van het St. Lukes! Geen moeite meer met een uitvallend stroomnet (dat gaat vanaf nu ook weer vaker gebeuren), en toegang tot lichta= en een werkende koelkast wanneer je het nodig hebt. uiteindelijk hebben we het project voor minder dan het begrote bedrag weten te realiseren. Voor het inzien van de begroting kan je terecht op de website van Bonfari (www.bonfari.net). Hieronder komen alvast wat foto’s van tijdens en na de installatie!

De installatie betreft 4 panelen van 150 Wp, die gezamenlijk vier batterijen van allen 100 Ah opladen.  Daarnaast zit er op de zonneboiler een 150L tank met tevens een vewarmingselement voor als de zon niet genoeg warmte geleverd wordt. Het systeem moet gemakkelijk de systemen kunnen draaien die dagelijks worden gebruikt (koelkast, verlichting en opladers), bij een waterkoker moet waarschijnlijk het elektriciteitsnet ondersteuning geven, want dit slurpt energie. Wouter zal de komende tijd de installatie gebruiken en testen. De ochtend na de installatie had hij direct een warme douche, wat vrij uniek is in het dorp.

Al met al dus een geslaagd project, waar jullie aan hebben bijgedragen! Er zullen vast nog wat foto’s volgen.  Leuk om te zien wat jullie donaties hebben kunnen bewerkstelligen. Het volgende project zit er alweer aan te komen: een onderkomen met slaapplekken en kookmogelijkheden voor de familieleden van patiënten, dat naast het ziekenhuis zal worden gebouwd.

Bedankt allemaal!

Opbrengst niet 400 euri maar bijna 500! Koffie(on)geluk brengt nog es 81 euri extra tijdens Kom in de Kas bij fa.Bak in Assendelft.

Wat een dag was het afgelopen zaterdag 1 april 2017. Zo leuk. Dank Inge! en Yara! Samen hebben we een record aan koffie, thee, limonade en taart verkocht!! Koffie- en thee opbrengst eerst 180 euri!!! maar twee dagen later door mysterie 240 euri!! Lees verder hoe dat kon!

Minpuntje 🙂 :                                                                                                                                       Aan het eind van de dag van Kom in de Kas kiepert er een kop koffie in de (tempex-)doos voor vrijwillige donaties voor koffie, thee en limonade gesponsored door  de Fa.Corn.Bak te Assendelft. Ik zie dat directeur Peter Bak, nadat koffie in tempex donatiedoos valt, direct een reddingsoperatie start en de doos opent, een schoonmaakoperatie start door de (tempex-)doos onder de kraan te houden. Dat komt goed denk ik nog. Mijn aandacht verder niet nodig!

Screenshot_56
Achterkant staat KIKA………. doel eerder jaar………..

Maar de dag is om. De deuren gesloten. De laatste koffiedrinkers verlaten langzaam het ozo grote en prachtige bedrijf.

Hoogtepunt 🙂 :                                                                                                                                     Deuren dicht. Iedereen vertrokken. Wow, wow!!!!! Tijd om te bekijken wat we bijeen gebracht hebben op deze fantastische dag!!! Het geld tellen begint. Spanning alom!! Het personeel telt dubbeltjes en kwartjes van de (tempex-)doos, de inhoud bedraagt 85 euri. Hmm…….. Normaal opbrengt bijna 200 euro!? Hoewel we vrijwillige bijdrage voor koffie, thee en limonade apart hebben geprobeerd te houden, kwam er toch  ongeveer 80 euri in de kas van MalaWeCare terecht doordat bezoekers bijdragen in één bus stopten. Nix mis!!! —> Prachtige opbrengst dus van koffie, thee en limonade van de Fa.Corn.Bak te Assendelft. PotJanDrie: 160 euri!!!!!!!! uit vrijwillige bijdragen koffie, thee en limonade voor MalaWeCare. Dank, dank!! Fantastisch!!!

Na natellen zaterdagavond komen we totaal op een opbrengst voor MalaWeCare van €417,45!!! Ongelofelijk. Echt! Geweldig!

Zaterdagavond appt Elly mij dat we vergeten zijn die 85 euri in de bus van MalaWeCare te stoppen. Maar dat ze die maandag meeneemt en af komt leveren. Tuurlijk. Geen enkel probleem. Dat komt goed!

Maandagochtend. Ik ben nog steeds brak van zaterdag maar kijk in mijn app halverwege de ochtend. Directielid Elly Bak: “Aal – (mijn bijnaam in vriendenkring), – goed nieuws! Er zit geen 85 euri in de doos van koffie- en theeopbrengst maar 161 euri!!!

Ik: “Huh? Huh? Hoe kan dat dan?” –  Watskeburt? Weet ze het wel zeker?

Screenshot_55

Hahahahaahaha. Directeur Peter Bak die de tempex-bak van de vrijwillige donatie van de bakken koffie en/of thee en limo die verstrekt zijn de geheke dag -schoonmaakte omdat er een bak koffie ingevallen was rond sluitingstijd bakte er een puzzel van! Hij had het papieren geld te drogen gelegd!!! En dat papieren geld was dus niet meegeteld!!! Wat een goede/positieve bak!

En vooral: WAT EEN BAK MET GELD e x t r a!!!

Dieptepunt maar O ZO INSPIREREND!!!!                                                                                      Hoewel er op dit moment vooral geld nodig is om het “potje” voor patienten die behandeling niet kunnen betalen en steeds aangevuld wordt door de twee Nederlandse artsen die daar werken in het  St.Lukes uit eigen zak (en deze artsen verdienen een schijntje!!!, (ca.€500 euri. Artsenloon in Nederland 6- tot 8-voudig. Stageloon hier! dus betalen uit eigen spaargeld! om te kunnen verblijven aldaar maar ook donerend om patienten te helpen die het niet kunnen betalen uit eigen zak) zijn we bezig om een project op te starten hiervoor, maar is nog niet klaar.  Zolang het project niet klaar is en er onvoldoende transparantie is in het “potje” en er geen enkele duurzaamheid aan verbonden is zullen wij het geld wat u ons toevertrouwde daar niet aan spenderen.

Dat maakt het niet minder schrijnend. Ik ontving deze week bericht dat patienten -behandelingen voortijdig onderbreken omdat ze de medische zorg niet verder kunnen betalen. Met als gevolg dat de geboden zorg niet voldoende is geweest en dus soms met fatale gevolgen. Dat zou niet moeten mogen. Dang! Wij krijgen naast volledige zorg ook nog eten, wassen en gewassen worden hier. Zooooo normaal. Daar alleen medische zorg. De rest moet gedaan worden door familie die verblijft op het terrein van het ziekenhuis onder soort van afdakjes………..Artsen ongeveer laatste maand zelf 400 euro in potje gedoneerd.

Screenshot_39
Hier kookt familie die rondom ziekenhuis verblijft. Koken hier dus ook voor patienten cq familie…………

 

Wij als Stichting vinden gratis niet oke. Niet kunnen betalen is nog minder oke, iedereen hier heeft recht op (veel meer) zorg in Nederland, in Malawi toch ook!?, maar we willen WEL duidelijkheid over wie en hoe vastgesteld wordt dat er niet betaald kan worden. Het verstrekken van gratis zorg – en daar zijn wij van overtuigd – leidt tot meer vraag naar/voor gratis zorg. Op dit moment gaan we onderzoeken hoe vastgesteld wordt dat patienten inderdaad niet in staat zijn om te betalen en of er mogelijkheden zijn om familie of patient de onbetaalde zorg kan verdienen d.m.v. diensten (repareren, schoonmaken, verven geen idee maar iets) bijv. in of bij het ziekenhuis.

Het fantastische bedrag van €498,45 wordt daarom even geparkeerd tot we het beste doel (van velen doelen) hebben om dit bedrag voor te gebruiken. Denk niet dat het geld niet onmiddelijk gebruikt zou kunnen worden. Er is van alles nodig. De nood is hoog. Voor ons, als Stichting,  is belangrijkste doel om deze idealistische artsen daar gemotiveerd te houden vooral doordat ze dat kunnen doen waar ze voor opgeleid zijn: medische zorg en hulp bieden.

Malawi is behoorlijk stabiel, bevolking heel vriendelijk,  maar honger is orde van de dag. Malaria, AIDS, ondervoeding en diarree door ondervoeding zijn de grootste problemen. El Niño, door ontbossing, veroorzaakt dat oogsten mislukken. We zien de gevolgen heel groot op tv in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Maar speelt ook al jaren rol in Malawi. Denk nog eens na voor je hardhout aanschaft………….. Klimaatvluchtelingenprobleem is onderweg.

Stroom ook een groot probleem. Malawi is niet in staat om 24 uur per dag stroom te leveren voor het hele land en verdeeld stroom over de dag over verschillende regio’s. Dat betekent dat er ongeveer 6-8 uur per dag stroom is terwijl het er 12 uur per etmaal aarde donker is. Inmiddels hebben wij verlichting op accu’s gefinancierd voor artsen en OK zodat operaties en hechtingen afgemaakt kunnen worden ook zonder stroom. Zie voor meer info hierover op onze website. Aggregaat op diezel aanwezig bij nood maar vervuilend en kostbaar (verliespost voor ziekenhuis) en kan niet voorzien in alle stroom. Opereren of OK jassen steraliseren. Soms zware keuzes moeten makend, diesel bijna op, wie opereren en wie niet. We proberen ook geld bijeen te krijgen voor schone alternatieve stroom zoals zonneenergie. Een artsenwoning is voorzien van reserve accu’s die opladen tijdens uren stroom. Duur in aanschaf. En gebruikmakend van electriciteit. WIj willen graag schone energie voor personeel. Project zonneergie startend voor artsenwoningen en mogelijk voor ander personeel op terrein in toekomst. Binnenkort of website zuster-webpage van Stichting Bonfari die een ANBI status hebben en dus meer aantrekkelijk voor bedrijven (belasting voordeel) om te doneren.

Maar we willen geld gebruiken voor wat het hardst nodig is maar niet een druppel op een gloeiende plaat islaten zijn. Overwogen en doordacht. In samenspraak met zij die plaatselijk aanwezig zijn.

Nogmaals:                                                                                                                                       Dank, dank, dank! 500 euri hier een heel bedrag. Daar is het een vermogen. Weet dat wij als Stichting, maar zij die daar werken nog veel meer, heeeeeeeeel blij zijn met uw bijdragen!

Astrid (Aal),                                                                                                                                     Voorzitter Stichting MalaWeCare

 

Bent u geinspireerd door wat wij doen? Neem contact met ons op via caremalawe@gmail.com. Grotere projecten/onderbouwde transparante en duurzane projecten zijn ondergebracht bij Stichting Bonfari met een ANBI status. Donaties aldaar heel welkom o.v..v MalaWeCare zodat het in onze projecten terectht komt. We willen het geld daar gebruiken waar het nodig is.

Wilt u onze dokter Wouter Bakker ondersteunen die alleen om te kunnen verblijven in Malawi, maandelijks geld bij moet leggen om daar uberhaupt te kunnen werken……….. wacht dan nog even tot we ons rekeningnr. bij Regiobank hebben en doneer elke maand minimaal 1 euro voor Dokter Wouter Bakker. Hij doet wat wij allemaal zouden moeten doen maar niet kunnen. Hou, met ons, een jonge bevlogen dokter in de lucht! Hij doet wat wij niet kunnen, maar eigenlijk wel zouden moeten.

Dank u wel!

 

 

 

 

 

 

Ruim 400 Euri!! Natuurlijk moe, maar zooooooooo voldaan! En vooral dankbaar!

De dag loopt teneinde. En waarschijnlijk voor ik dit beeindigd heb is de dag zelfs voorbij…. Kom in de Kas. Alles kan! En ja alles kon! Wat een fantastische dag. En sterker nog wat een F A N T A S T I S C H E opbrengst! Wie had dat durven geloven!!! Dank dank dank dank. Echt!! Heel veel dank!!!

Screenshot_46
Taartpunten met ons logo!  Opbrengst: ca 120 euri!!!

 

Dank aan: directie en personeel CornBak, vrijwilligers als JW Hansen, Koen Persoon, de DFG voor sponsoring planten en allen die er waren om mee te helpen bij de verkoop. Maar het meest zij die kochten. Dank BEZOEKERS!! Wees overtuigd dat we zuinig zullen doen met het geld dat u ons toevertrouwde. We zullen u op de hoogte houden hoe het geld gebruikt wordt de komende tijd. De opbrengst is zo veel groter dan verwacht dus dat wordt vergaderen, zelfs wetend wat er nodig is.

IMG-20170401-WA0000.jpeg
Verbroedering: van links naar rechts: Aalsmeerse Seringenkweker, Aalsmeerse Jachthaven Expert en helemaal links Buxuskweker cq penningmeester MalaWeCare – Assendelftse planten verkopend en Aalsmeerse zonnebloemen, gesponsored bij de DFG geheel ten goede komend van MalaWeCare.

Opbrengst vandaag 104.50 euro!!!!!!!!!!!

Hoe het begon:

Elly Alderden Bak……… moeder van een van mijn favoriete kampkinderen, of eigenlijk moet ik zeggen een van de deelnemers van mijn favoriete kampgroep ever, kwam op de corso braderie waar ik in de kraam stond van Nicoline van der Broeck om te assisteren bij de verkoop van zelfgemaakte “Angels” voor Wouter Bakker en het St.Luke’s (onderzoekslampen op accu’s) in Malawi, daar kwam Elly naar ons toe.

 

Elly: “He! Wij doen altijd de koffieopbrengst bij Kom in de Kas voor een goed doel. Dat zou op de volgende Kom in de Kas ook voor Stichting MalaWeCare kunnen!”

Oh Elly! Echt? Wow dat is geweldig. (Elke 10 euro welkom!).

Ik ken Elly al een tijdje, haar jongste (Yara) als gezegd een van mijn kampkinderen van een kampgroep waar ik zooooooo van hou. Yara een kanjer.

Haar man Andre ken ik nog langer. Wie kent hem niet in ons dorp (Aalsmeer). Actief in plaatselijke band!

Sinds hun verhuizing naar de Uiterweg zijn we bijna overburen dus ook hun oudste (vriend in vriendengroep van mijn oudste) hier nu regelmatig over de vloer.

Kom in de Kas. 1 april 2017. Koffieopbrengst………….. Tuurlijk. (we dachten ongeveer tussen 100 en 200 bezoekers. LOL!) Dus op Middenweg (waar meeste grote plantenbedrijven in Aalsmeer gehuisvest zijn zoeken………… kan niks vinden….. iets met Bromelia’s). Hmm waar is dat bedrijf gehuisvest?

Hahah bedrijf blijkt in Assendelft gehuisvest. Oke….. Koffie gratis…….. vrijwillige donatie gevraagd. Brengt meestal tot bijna 200 euri op. Wow maar oke. Eerst zien dan geloven.

Wat mogen we verkopen Elly………………… Elly is Elly. Nergens een probleem van makend. Alles Aal!

We gaan voor taart. En knuffels. Maar mogen planten ook Elly? Sure……….. zolang ze virusvrij zijn….

Screenshot_51

 

“Er komen rond de 200 mensen denk ik Elly?”

“Nee Aal, bij goed weer verwachten we er ongeveer tussen de 700 tot 1000.”

WOW!

Oke…….. we gaan voor 200 euri op 1 april. Alles er boven is winst.

Wat schets onze verbazing en hoe dankbaar zijn wij!!! Vandaag behaalde wij het dubbele van wat we als doel stelde aan geld!!!

Voor onze vriend, Wouter Bakker, Tropenarts,  die zelfs (ongeveer 200 euri elke maand uit zijn spaargeld) bijbetaald om te mogen werken als arts in Malawi met minimale mogelijkheden, zijn uw bijdragen van vandaag G E W E L D I G groot!  In Nederland zou Wouter en zijn collega Chris het 8!-voudige kunnen verdienen!!!!!

Twee bevlogen artsen, die we zo graag gemotiveerd willen houden door tenminste te zorgen voor voldoende medische materialen en om de allerarmste die zelfs de kleine bijdrage die ze moeten betalen niet kunnen betalen of als ze langer moeten blijven afhaken omdat het geld op is – te sponsoren. Jullie allemaal, personeel en directie van Corn.Bak en bezoekers maakte het mogelijk om velen die medische zorg nodig hebben maar niet de liquide middelen om die zorg te krijgen! Bovendien weet ik nu al zeker dat er geld over is om goede en duurzame extra medische hulpmiddelen aan te schaffen van het geweldige bedrag dat we bijeen hebben kunnen verzamelen!! Wij weten dat er vele wensen zijn – maar een is ook een (ontwikkelingsland-couveuze en hoe slecht klinkt dat…..) couveuze! Op onze website zullen we u allen op de hoogte houden van wat er met uw geld gedaan is en waar het aan besteedt is! Echt we proberen zo zorgvuldig te zijn! Nogmaals alle overhead kosten worden betaald door het bestuur van de Stichting zodat all het gedoneerde geld op de plaats van bestemming komt!

Malawi is een van de allerarmste landen ter wereld. El Ninjo (door ontbossing) maakt dat oogsten mislukken. Er is onvoldoende stroom. De regering verdeeld de stroom per dag over het land, uren stroom voor ene regio, stroom voor andere regio,  wat betekent dat men ongeveer 6 uur stroom per dag heeft. In Malawi is het 12 uur per dag donker. Echt donker!  Het St. Luke’s beschikt over een aggregaat op diesel voor de OK. (Operatie Kamer). Als de aggreagaat gebruikt wordt (behalve zeer vervuilend, duurder dan operatie opleverend dus verliespost in zh.) kan soms operatie kleding niet gesteraliseerd worden. Het is het een of het ander. Soms moeten er zelfs keuzes gemaakt worden wie er wel en wie niet geopereerd kunnen worden…………….. Wie wil die keuzes maken? Of door te kort aan diesel of door te kort aan opbrengst energie.

Daarnaast doordat El Ninjo oogsten steeds vaker laat mislukken is er gewoon honger……… Ondervoeding, diarree, malaria, Aids en tuberculose.

Behalve door opbrengsten te gebruiken voor (primaire) medische hulpmiddelen willen we heel graag in duurzame middelen voorzien. Stiching MalaWeCare zamelt geld in om patienten die onvoldoende geld hebben (korte termijn hulp) te ondersteunen, vooral voor hen die een langere behandeling nodig hebben en anders het zh te vroeg verlaten te ondersteunen,  maar ook om geld in te zamelen voor  bijvoorbeeld deugdelijk hechtmateriaal maar ook ok lampen op accu’s zodat hechtingen of operaties afgemaakt kunnen worden met licht – ook als de electriciteit uitvalt. Zo hebben wij inmiddels al verschillende lampen op accu’s gefinanceerd.

He…………. wij krijgen een maaltijd aan ons bed als we ziek zijn in het ziekenhuis……….. hier in dit missieziekenhuis (platteland-ziekenhuis) verblijft familie rondom ziekenhuis. Onder afdakjes en maakt eten, verzorgt/wast patient, en wast kleding van patient zolang hij/zij verblijft. Er wordt alleen medische zorg verleend……………

Screenshot_39
Koken……… Er wordt ook voedingsleer gegeven…….. Ik denk steeds hoelang het mijn man gekost heeft dat rijstgerechten ook gezond zijn. Deze vrouwen nemen maaltijden die gezonder zijn mee naar huis en moeten hun mannen overtuigen die al honderd jaar bepaalde gerechten gewend zijn……. afgezien van wat voorradig is………….. of betaalbaar,…. Tijd en Cultuur…………. Geef het tijd. Hoelang weten wij dat bijv. roken ongezond is en neemt het om dat uit te bannen?

Uw bijdrage van vandaag zal zorgvuldig gebruikt worden. Overwogen en overwegend opnieuw. Soms toch een druppel op een gloeiende plaat maar vooral proberend om het een verbetering in de tijd te laten zijn.

Nogmaals, de opbrengst van onze verwachtingen van vandaag overstijgt alles wat we gehoopt hadden en weet dat we daar heeeeeeeeeeeeeeeeel dankbaar voor zijn! En daar naar zullen handelen.

Houdt onze website in de gaten om te zien waar uw bijdrage aan besteed wordt. Niet over een nacht ijs, dus het kan even duren.

En als u ons een warm hart toedraagt; binnenkort starten wij “de club van honderd/of meer” Een initiatief om een bevlogen arts in de lucht te houden. U kunt hem steunen zelfs vanaf 1 euro per maand………………

Blij Ei!

Nogmaals: Dank, dank, dank!

Namens Stichting MalaWeCare,

Aal (Astrid) Spaargaren,                                                                                                                       Voorzitter Stichting MalaWeCare