Avond over Afrika

Zin Inn: Een avond over Afrika, door Wouter, Leo en Joland.

Op dinsdag 31 oktober was het Afrika troef in de Bindingzaal van de doopsgezinde gemeente in Aalsmeer. Een programma vol zingeving, georganiseerd door de Zin-Inn van de kerk. De gehele avond vertelden drie sprekers, niet geheel toevallig alledrie uit hetzelfde gezin, over hun ervaringen in, het van tegenstellingen doorspekte, continent Afrika. Schrijnende verhalen over armoede in Zimbabwe en Malawi wisselden zich af met hoopvolle verhalen over economische groei en geëmancipeerde vrouwen in Botswana en Oeganda. Toen Wouter als tropenarts zijn verhaal deed over het gemiddelde aantal geboortes per vrouw, de razernij die Aids heet, en de hoeveelheid dokters per inwoner van Malawi, moest menigeen wel even slikken. Of dit was van oprechte verbazing, of verdriet over zo’n uitzichtloze situatie, of van allebei, wie zal het zeggen. Dat Wouter zélf in ieder geval ontzettend optimistisch is over zijn ervaringen, over het goede dat hij daar voor de mensen kan betekenen, terwijl hij geen illusies heeft dat hij een aardverschuiving in de zorg teweegbrengt, staat buiten kijf. Dat hij wel e.e.a. verschoven heeft in de hoofden van ons achterblijvers, mag wel degelijk gezegd worden, als we de reacties achteraf mogen geloven. Maar niets was zo shocking als de opbrengst van de collecte die aan het eind van de avond werd gehouden: met een klapperende hoeveelheid van ruim 950 euro die volledig ten goede komt aan het realiseren van een shelter voor naasten van patiënten van het St. Lukes, hebben we een recordbedrag op één avond binnengehaald. Iedereen die aanwezig was, ontzettend bedankt, namens Leo, Joland, Wouter, en natuurlijk namens Stichting MalaweCare. We staan er nog van te beven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s